Vurmalı çalgılar sanatçısı , CSO üyesi Dinçer Özer tarafından projelendirilerek 2007 yılında başlatılan Vurmalı Çalgılar Festivali'nin sekizincisi, 2014'ün dördüncü etkinliği ile 21 Mayıs'ta biri Bulgaristan'dan olmak üzere 12 okulun katılımıyla düzenlenecek konserle devam ediyor.
Bu yılki etkinlikler, 16 Ocak'ta Bursa Devlet Senfoni Orkestrası eşliğinde Dinçer Özer Vurmalı Çalgılar Topluluğu konseri ile başladı, 17 Ocak'ta Bursa Zeki Müren Güzel Sanatlar Lisesi'nde gösteri ve atölye çalışması düzenlendi. Festival etkinlikleri 28 Mart'ta Ankara Alman Kültür Merkezi Konser Salonu'nda David Kuckerman & Vladimir Nadishana konseri ile devam etti.
20-21 Mayıs 2014 tarihleri arasında düzenlenecek ana etkinlik programına da Milli Eğitim Bakanlığı ve Keçiören İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde 81 ilden ve Bulgaristan’dan seçilen öğrenci grupları katılıyor.
Öğrenci gruplarının geldiği okullar şöyle : Bulgaristan Sofya Müzik Okulu, Ordu Akkuş Çayıralan Yazıkıyısı Ortaokulu, Ankara Kalecik Dumlupınar Ortaokulu , İzmir Konak Gültepe Ortaokulu, Ankara Keçiören Hatice Hikmet Oğultürk Kız Meslek Lisesi, Antalya Muratpaşa Kazım Şanöz Ortaokulu , Ankara Keçiören Melek Özen Ortaokulu, Niğde ODTÜ G.V.Özel Niğde Ortaokulu, Bursa Özel 3 Mart Azizoğlu Ortaokulu , İstanbul Özel Florya Final Anadolu Lisesi, Ankara Altındağ Yeni Hayat Ortaokulu, Balıkesir Kepsut 125.Yıl Yatılı Bölge Ortaokulu.
Dinçer Özer, festivalle ilgili şu bilgileri verdi:
“Festival, ilk yıldan itibaren Milli Eğitim Bakanlığı, Kültür Bakanlığı ve Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası’nın büyük desteğini görmüş, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından proje onayı almıştır. Ayrıca Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve Sivil Toplum Örgütleri tarafından Eğitimde En İyi Sanat Hareketi ödülüne layık görülmüştür. Festival ana etkinliği, bu yıl Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası programı içerisinde yer alıyor. Her geçen gün daha büyük kitlelere ulaşan festival, uluslararası olma özelliği ile de bir dünya projesi olmaya adaydır.”
Özer festivalin amacını da şöyle açıkladı:
“Amaç, tüm gelişmiş ülkelerde olduğu gibi, Türk Milli Eğitim sisteminde de vurmalı çalgılar yönteminin kullanımını sağlamak, öğrencilerimizin kendilerini ifade edebilecekleri sanat ortamını oluşturmak ve onları kötü alışkanlıklardan uzak tutarak içlerindeki enerjiyi pozitif yollarla dışa vurumlarına katkıda bulunmaktır. Türkiye’de 81 ili kapsayan festivalimiz geçen yıllar içinde binlerce öğrenciye ulaşmış, onların Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası Konser Salonunda sahneye çıkmalarına olanak veren bir sosyal sorumluluk projesi olmuştur.”
Bu yılki etkinlikler çerçevesinde, sonbahar aylarında önceden belirlenen köy ve merkez okullarına Vurmalı Çalgılar Odası kurulması ve 3 Aralık 2014 Engelliler Gününde engelli grupları ile özel bir vurmalı çalgılar gösterisi gerçekleştirilmesi planlanıyor.