13.Mersin Uluslararası Müzik Festivali, çerçevesinde bu yıl 4. düzenlenen beste yarışmasını ikinci kez eğitimine Mersin Üniversitesi Devlet Konservatuarı Kompozisyon ve Orkestra Şefliği bölümünde devam eden Melis Öztoprak (d.1990) kazandı. Bu yıl temayı belirten "Mersin Üç Güzellere Müzik Arıyor"
sloganıyla duyurulan beste yarışmasında finale kalan beş eser dinleyici huzurunda seslendirildi ve izleyicinin beğenisini ifade eden oylama sonucunda, birincilik ödülü yarışmaya Atlas rumuzlu besteyle katılan Melis Öztoprak’ın oldu. Melis Öztoprak geçen yıl da “Bazinga” rumuzlu katıldığı eseriyle birinci olmuştu.
Bu yıl 4. kez düzenlenen beste yarışmasının teması, Mersin Narlıkuyu’da bulunan ve Roma döneminden kalma bir hamamın zemin mozaiğini süsleyen 'Üç Güzeller' olarak belirlenmiş, müzikler keman, viyolonsel ve piyanodan oluşan “Piyanolu üçlü” için istenmişti. Gelen başvurular üzerinde yapılan ön eleme sonucu seçilen beş eser, yarışma akşamı Marina Kvlividze (Keman), Murat Alkan (Viyolonsel)
ve İbrahim Yazıcı (Piyano) tarafından seslendirilerek izleyicilerin beğenisine sunuldu. Jüri görevini üstlenen 125 izleyici, değerli taş isimleri ile rumuz verilen eserleri oyladı. 5.000 TL en beğenilen birinci eser ödülünün sahibi Atlas rumuzlu bestesi ile Melis Öztoprak olurken, ikincilik ödülünü Panda rumuzlu bestesi ile Halit Turgay aldı. Kül rumuzlu bestesi ile Tezcan Erol üçüncülüğe, Enceladus rumuzlu bestesi ile Berkant Gençkal da dördüncülüğe layık görüldü.
Melis Öztoprak, gelecek yıl da yarışmaya katılır ve kazanırsa, “hattrick” yapmış olacak!
Yorumlar
Kalan Karakter: