Müzik Eğitimcileri Derneği (MÜZED) Genel Merkezi 8. Olağan Genel Kurulu 'nda hükümetin sanat kurumlarını yok etmeye yönelik TÜSAK yasa girişimine karşı sanat kurumları ve sanatçılarla birlikte etkin mücadele kararı alındı.
MÜZED Genel Başkanı Refik Saydam, MÜZED’in görev alanlarıyla ilgili olarak ulusal ve uluslararası boyutta önemli, başarılı çalışmalar yaptığını, niceliksel ve niteliksel yönden büyüdüğünü vurguladı.
Prof. Suna Çevik, derneğin uygulamaya koyduğu “Çocuk Sanat Atölyeleri” sosyal sorumluluk projesiyle Ankara ve Bolu illerinde yaklaşık 800 çocuğa sanat eğitimi verildiğini, aldıkları eğitimin çocukların gelişiminde önemli bir etkisinin gözlemlendiğini söyledi.
Prof. Dr Uğur Alpagut, “İpek Yolu’nda Müzik Kültürü ve Müzik Eğitimi MÜZED Bölge Konferansının Nisan ayında başarıyla gerçekleştirildiğini hedefin ISME 2018 33. Dünya Konferansını Türkiye’ye getirmek olduğunu, bu alanda da önemli bir yol kat edildiğini vurguladı. (Bakınız: http://www.sanattanyansimalar.com/hedef-isme-2018-i-istanbul-a-tasimak/54/ )
Genel Kurulda söz alan Prof. Dr. Ali Uçan, Ahmet Say ve diğer üyeler, sanatın, eğitimin, cumhuriyet değerlerinin yok edilmek istendiği bir dönemde MÜZED’in şubelerini artırarak örgütünü büyütmesinin, kurumsallaşmasını pekiştirmesinin gerekliliğine; sanat kurumlarıyla birlikte ortak mücadelesine vurgu yaptılar.
Divan Başkanı H. Hüseyin Akbulut, TÜSAK girişiminin devlet sanat kurumlarını yıkmayı amaçladığını, MÜZED’in bu sürecin başından itibaren sanatçılarla ve sanat kurumlarıyla birlikte ortak mücadelenin en önünde olduğunu vurguladı. Toplantıda Akbulut tarafından önerilen TÜSAK girişimine karşı mücadele kararlılığı metni, oybirliğiyle kabul edildi. MÜZED Genel Kurul kararında, “TÜSAK Yasa Taslağı, sanat alanı bağlamında Cumhuriyet tarihimiz süresince gündeme getirilen kabul edilemez en ağır düzenlemedir. Müzik Eğitimcileri Derneği Genel Kurulu olarak çağdışı TÜSAK düzenlemesini reddediyor, sanatçılarımızla ve sanat kurumlarımızla dayanışma içinde olmayı görev biliyoruz.” denildi.
MÜZED 8. Olağan Genel Kurulunda yönetime seçilen yeni üyelerin görevleri aşağıdaki biçimde belirlendi: Refik SAYDAM (Genel Başkan) , Hilâl ARSLAN (Genel Sekreter), Erdinç ÖZCAN ( Genel Sayman) , Sevgi TALAY ( Genel Sayman Yardımcısı ) , Prof. Suna ÇEVİK ( Sosyal Sorumluluk Projeleri Sekreteri), Prof. Dr. Belir TECİMER (Eğitim ve Yayın Sekreteri), Fatma BİLDİREN ( Müziksel Etkinlikler Sekreteri) , Doç Bige Bediz KINIKLI (Sanat Kurumlarıyla İlişkiler Sekreteri), Dr. Hatıra Ahmedli CAFER (Sanat Kurumlarıyla İlişkiler Sekreteri), Canan KOÇAK (Sosyal Etkinlikler Sekreteri), Prof. Dr. Uğur ALPAGUT ( Uluslararası İlişkiler Sekreteri)
Yorumlar
Kalan Karakter: