Gözlerinizi ovuşturun ve aşağıda yer alan haber başlığını okuyun lütfen:
“Dünyanın bütün müzikçileri İstanbul’da buluşacak!”
Gözlerinizi bir kez daha ovuşturun ve derhal sorun:
“İyi, güzel, ama ne zaman?”
Ve Türkiye’de çoğunlukla olduğu gibi, güzel haberleri gölgeleyen olumsuz öğeyi hemen öğrenin: 2018 yılında!
Ve sakın şöyle düşünmeyin: “Tamam da, 2018’e kadar kim ölür, kim kalır kardeşim?..”
Oysa biz, olaya olumlu yönden baktığımız için seviniyoruz:
Türkiye, müzik eğitimcileri, müzikbilimcileri ve müzik sanatçılarının dünya çapındaki üst örgütü olan ISME’nin 2018 yılında düzenleyeceği “Dünya Konferansı”na ev sahipliği yapacak.
Hemen belirtmeliyiz ki, üç bin müzikçinin katılacağı dünya çapında böyle bir konferans, Türkiye’nin başta müzik kültürü olmak üzere bütün dallardaki kültür birikiminin her yönüyle dünyaya tanıtımı için değerli bir fırsat olacaktır.
Bu başarıyı sağlayan, Müzik Eğitimcileri Derneği’nin (MÜZED’in) uluslararası ilişkilerden sorumlu yönetim kurulu üyesi Prof. Dr. Uğur Alpagut başkanlığındaki kuruldur. Söz konusu kurul, Brezilya’nın Porto Allegre kentinde geçen hafta tamamlanan 2014 dünya konferansındaki başarılı tanıtım çalışmalarıyla 2018 yılında düzenlenecek konferansın Türkiye’de yapılması kararının alınmasını sağlamıştır. Prof. Dr. Alpagut’un yanı sıra, kurulda yer alan öteki temsilcilerimiz şu adlardan oluşmaktaydı: Prof. Abdullah Uz (Akdeniz Üniversitesi), Dr. Serap Baştepe-Gray (Baltimore Üniversitesi), Maria Rita Epik (İzmir’den müzik eğitimcisi).
Burada önemli bulduğum bir noktayı da belirtmek isterim: MÜZED Genel Başkanı Refik Saydam dostumuzun açıklamasına göre, “ISME İstanbul Dünya Konferansı”nın ana teması, Âşık Veysel’in bir deyişinde yer alan “Uzun ince bir yoldayım / Gidiyorum gündüz gece” dizeleri olacaktır.